Fysiotherapie

Shockwave Therapie

Shockwave Therapie (ESWT)

De shockwave therapie is een nieuwe drukgolftechniek welke een activerende invloed kan uitoefenen op niet herstellende spier- en peesblessures. Goede resultaten bij schouderpezen, kniepezen, achillespezen, tennisellebogen en hielspoor. Wij berekenen geen eigen bijdrage voor een shockwave behandeling.

Schouderklachten

Schouderklachten

Het schoudermechanisme bestaat uit meerdere componenten: het schouderblad, de wervels tussen de schouderbladen, het sleutelbeen met aangrenzende gewrichten, en natuurlijk het schoudergewricht zelf. De klachten ontwikkelen zich doorgaans rondom het schoudergewricht, maar zijn veelal het gevolg van het disfunctioneren van één van de andere componenten. Verbetering van de schouderfunctie is dus gericht op het gehele mechanisme, en niet alleen op het schoudergewricht. 

Echografie Echografie 2 Echografie 3

structuur van de maand

Drie plaatjes van de 'tenniselleboog' pees: de eerste is een lengteopname van een pees zonder klachten, de tweede een dwarse opname en de derde is een opname van een van de varianten bij pijnklachten aan de buitenkant van de elleboog. De grootte, het type en de positie van de beschadiging geeft meer inzicht in de mogelijkheden van behandeling.